28.03.2022

Fassade by Woodstoxx in Blanke Top

Woodstoxx is reeds 15 jaar expert in de installatie van houten vloer- en gevelbekleding voor interieur en exterieur. Zaakvoerders Robbert Desmet en Grégory Minne zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat elk geslaagd bouwproject decoratief hout bevat – in welke vorm dan ook. 

Iets wat onder meer mooi aangetoond wordt in het project Blanke Top van Groep Versluys. Als trotse partner mocht Woodstoxx het project zowel van gevelbekleding als van terras en parket voorzien. Het hout brengt warmte in het elegante, strakke ontwerp van Govaert & Vanhoutte Architects. 

Bovendien integreerde Woodstoxx hier mooi één van haar recentste innovaties: Fassade. Een nieuwe generatie gevelbekleding die zowel aan de huidige duurzaamheidsnoden als aan esthetische eisen voldoet. In een notendop vormt deze nieuwe collectie een antwoord op een vierledige probleemstelling. Het R&D team is vertrokken vanuit enkele courante problemen van thermisch gemodificeerde gevelbekleding en heeft met Fassade voor elk nadeel een oplossing ontwikkeld.

Concreet gaat het daarbij om het verschijnen van waterkringen, oneffen verkleuringen, broosheid en brandveiligheid. Deze problemen worden gecounterd door kopse sealing en het gepatenteerde Duricoat® procédé, met een uiterst krasvast en waterbestendig hout als eindresultaat. Als oplossing voor ongelijke verkleuring, ontwikkelden ze in samenwerking met een architectenpanel tien verschillende tinten die gegarandeerd egaal verkleuren. Kiest de klant ervoor om de gevel natuurlijk – maar egaal – te laten vergrijzen? Dan kan dat. Behouden ze liever de bruine of zwarte kleur? Dan is ook dat geen enkel probleem meer, mits de gevel correct onderhouden wordt. Ten slotte werkte Woodstoxx ook voor brandveiligheid verschillende oplossingen uit.