28.02.2022

Torenhoge ambities

Onlangs lanceerde projectontwikkelaar ION het project ‘The SKY’. Op de gekende campus van Hogeschool VIVES Kortrijk stijgt binnenkort een 53 meter hoge studententoren boven de grond.

Onder het dak van The SKY tref je binnenkort 192 studentenkamers met gemeenschappelijke keuken per verdieping, een auditorium, een polyvalente studeerruimte én coworking space aan. Als ultieme kers op de taart heeft de studententoren een dakterras waar je geniet van een inspirerend panoramisch zicht over de wijde, steeds groeiende studentenstad van Kortrijk. Ook krijgt de campus er een park van maar liefst 3.439 vierkante meter groen bij waar studenten rust kunnen vinden of sociale contacten kunnen leggen. Op de site is er ook plaats voor 600 fietsenstallingen. In het masterplan van de stad Kortrijk is voorzien dat de site van Hogeschool Vives verbonden wordt met de Kulak en de Syntra. Ze spreken hierbij over het zogenaamde ‘One-Campusmodel’, met aandacht voor veilig bewegen tussen de verschillende campussen.

De komst van The SKY is uiterst welkom, want het tekort van studentenhuisvesting wordt in Kortrijk ingeschat op ruim 1400 studentenkamers. Door de voorheen geldende bouwstop die voor zeven jaar lang het aanbod van studentenkoten op een laag pitje zette, is de komst van dit project een welgekomen investering in de toekomst. Naast de ontwikkeling van een studententoren, heeft Kortrijk er ook een merkwaardige landmark bij die verder vormgeeft aan de bloeiende West-Vlaamse stad.

De ‘torenhoge’, duurzame ambities van ION zijn ook in dit project weer kenmerkend. Enerzijds worden dankzij de unieke bouwtechniek van betonkernactivering leidingen mee in het beton gegoten. Zo wordt het beton ‘vanuit zijn kern’ opgewarmd of afgekoeld. Het beton fungeert zo als buffer tegen te hoge of te lage temperaturen, op een uiterst energie-efficiënte manier. Tot slot zijn de ontharding van de campus en duidelijke vergroening absolute troeven van dit project. “Invest in the future” is dan ook de sterke filosofie waarnaar dit ambitieuze project ontwikkeld wordt. Een knappe vertoning op vlak van woorden omzetten in daden.

Wil jij mee investeren in de toekomst van de studenten en in de toekomst van jezelf? Ga dan zeker naar www.theskykortrijk.be en ontdek er alle informatie!